Abortet në Shqipëri? Genocid i vërtetë. Shifra skandal.


Shqipëria renditet ne mesin e vendeve që kanë një numër të lartë abortesh. Kështu, gjatë vitit 2016 vetëm nga maternitetet publike janë raportuar rreth 6000 mijë aborte, por ky numër është më i madh pasi që prej viti 2014 spitalet private fshehin rastet.
Një fenomen shqetësues për ekspertët e shëndetit publik është aborti tek të miturat, të cilat shpeshherë mbesin shtatzanë gabimisht dhe duan ta heqin fetusin.
Sa i përket qyteteve me numër më të lartë abortesh, kryeson Tirana, pastaj renditen Durrësi, Vlora, Fieri dhe Berati.
Spitalet private në Shqipëri me gjithe numrin e madh te aborteve te padeklaruara, vazhdojne te kene mungese te kontrollove nga ana e shtetit.


Like it? Share with your friends!