Gabimi është faj ..falja është hyjnore/ Nga Fatbardha Alimeta


Druri ka dale nga xheneti. Nisur nga kjo thënie nuk duhet kurrësesi ta shohim si problem dhunën. Duket sikur ajo është e lejueshme. Kush gabon ndërshkohet. Por kjo që po ndodh me shoqërinë tonë postkomuniste ku çdo ditë dëgjon lajme ku ka dhunë ndaj kujtdo ku më të prekurat janë gratë dhe fëmijët por në një farë mënyrë e gjithë shoqëria po kalon një dhunë psikologjike për shkak se këto ngjarje lënë gjurmë në anën emocionale të individit. Nuk është vetëm ai që dhunohet por dhe pjesa e shëndoshë e shoqërisë vuan këtë fenomen duke mos jetuar në qetësi. Dhuna nuk është fenomen shqiptare në gjithë botën ekziston në mënyra të ndryshme dhuna qoftë kjo dhe me bazë gjinore ose jo. Po pse kaq shumë urrejtje. Çfarë i çon njerëzit të urrejnë deri në kanosje me jetën. Çfarë i bën të mos arsyetojnë. Janë një sërë faktorësh social kulturor. Po gjithsesi dhuna nuk justifikohet. Ajo nuk sjell asgjë të mirë pervecse le pasoja negative te femijet dhe neser do kemi nje shoqeri jo te shendetshme por qe ka te ngjare te kultivojme tek ata kete fenomen.Shpresoj qe ky shkrim te jete si mje mesazh per te gjithe ne.Mjaft me agreivitet dhe dhune ndaj mjeri tjetrit .Dhuna eshte nje dem i madh shoqeror ajo eshte si nje e keqe e madhe per ne .Asnje nuk meriton te ndezhkohet ne menyre te padrejte ..jo me kot jane bere ligjet e jo me kot duhet te vendose drejtesia .Nese  ne nje vend nuk funksionon drejtesia do funksionojne kaosi.Jam e bindur qe ne duhet te ndergjegjesohemi se vetem me dashuri permbajtje mund te shmangim dhunen mund te edukojme nje shoqeri per te mesermen .Gruaja eshte ajo qe edukon femijet po nese ajo dhunohet a mundet ajo te edukoje femije te shendetshem e te devotshem per vendin..Si eshte edukimi i tyre sot eshte e ardhmja e vendit neser.Mjaft me dhune ..le te jemi me paqesor dhe me tolerante ..asgje e keqe nuk vjen nga falja toletanca dashuria…falni ndoshta kjo do te jete me e shenfetshme per ju per gjithe shoqerine tone e cila ka dale nga nje diktature e eger..


Like it? Share with your friends!