“Kjo ndryshoi krejtësisht mënyrën se si unë ha”: Ja dieta që ju ndihmon të arrini qëllimet tuaja për një trup sa më në formë


Dielli po shkëlqen dhe vera sapo ka filluar! Pas kaq kohësh në izolim, ne nuk mund të presim derisa të jemi në formë, për të shfrytëzuar sa më shumë ditët e ngrohta dhe netët e gjata.  Por ju mund të pyesni veten se çfarë ndodhi me qëllimet e trupit tuaj veror… Planet e përcaktuara mirë thjesht nuk duket se funksionuan dhe gjatë muajve të fundit ka qenë veçanërisht e vështirë për të qëndruar në formë me një mënyrë jetese të shëndetshme. Ka pasur më pak mundësi për të qenë aktiv, palestrat janë të mbyllura dhe ka qenë e vështirë të qëndrosh i motivuar. Plus, nëse jemi të sinqertë, jemi kënaqur me një gotë verë më shumë dhe pak më shumë çokollatë…

Pra, si mund të rivendosim dhe t’i rimarrim në kohë planet tona për një verë plot argëtim? Terapistja ushqyese, Gabriela Peacock, e cila numëron emra të profileve të larta si Jodie Kidd, Rosie Fortescue dhe Piers Morgan si klientë besnikë, thotë se është më e lehtë nga sa mund të mendojmë. “Ne nuk praktikojmë ndonjë plan drastik për humbjen e peshës,” shpjegon ajo. “Ne sugjerojmë një rutinë të lehtë e cila është edhe e shëndetshme. Unë bëj shumë humbje peshe në klinikën time dhe ka kaq shumë pacientë të hutuar në lidhje me të gjitha planet e ndryshme të dietës. Ka kaq shumë prej tyre dhe problemi është që ata nuk janë të qëndrueshëm. Ju gjithmonë humbni peshë sepse po zvogëloni marrjen tuaj të kalorive, por problemi është qëndrueshmëria”./ Revista Psikologjia


Like it? Share with your friends!