Kur natyra nuk dorëzohet

 

Pemët janë prezentë në Tokë për rreth 370 milionë vjet, dhe siç mund të shihni në fotografitë më poshtë, ka një arsye të fortë që kanë qëndruar kaq gjatë. Edhe nëse rriten midis erërave të forta, nëpër tunele, përmes gurëve apo të lidhura me njëra tjetrën, pemët mbijetojnë nëpër ambiente ku pak organizma të gjallë ia dalin. Në planetin tonë janë rreth tre trilionë pemë të cilat mbulojnë 30% të sipërfaqes së Tokës. Mrekullia e nënës natyrë tregohet më së miri përmes këtyre fotografive.

Author: admin