“Origjina E Shqipes 7000-7500 Vjeçare”


Shkencëtari gjerman Paul Heggarty, foli në lidhje me origjinën e gjuhës shqipe.
Në një lidhje të drejtpërdrejt në Euronews Albania, ai theksoi se gjuha shqipe është më e vjetra në gjuhët indoevropiane.

“Vetë gjuha shqipe nuk është 8 mijë vjeçare por gjuha fillestare e të gjitha gjuhëve indoevropiane është rreth 8 mijë vjeçare. Gjuha shqipe është një degët kryesore dhe të para, dega shqiptare është një nga gjuhët më të hershme. Është një nga degët e para dhe të pavarura. Degët e para të gjuhëve datojnë diku te 7000-7500 vjeçare”-tha ai./stop.tvklsa.al


Like it? Share with your friends!