PD shpalos tek ndërkombëtarët strategjinë. Basha tregon se ku do përqëndrohet opozitarizmi


Sezoni i ri i opozitës nis me ..zgjedhjet. Kryetari Basha e ka artikuluar fuqishëm reformën zgjedhore.“Reformimi i sistemit zgjedhor do t’i japë fund manipulimit të zgjedhjeve në Shqipëri”. – u shpreh ai

Basha e ka shprehur këtë koncept në fjalën e mbajtur në Asamblenë Politike të Partisë Popullore Europiane që po zhvillohet në Kopenhagen.

Në një njoftim të zyrës së shtypit pranë PD, thuhet se:

“Para Asamblesë, Basha bëri një pasqyrë të zhvillimeve politike në vend dhe ndau me politikanët e djathtë europianë vizionin e tij për të ardhmen e PD-së dhe të opozitës“.

“Në mënyrë të veçantë, ai theksoi rëndësinë që ka për opozitën dhe vetë demokracinë në Shqipëri reformimi i sistemit zgjedhor, për t’i dhënë fund përgjithmonë historisë së manipulimit të zgjedhjeve. Në bisedat me drejtuesit e partive simotra, Basha diskutoi gjithashtu mbi përballjen me sfidat për integrimin europian të vendit, dhe mori mbështetjen e tyre në këtë proces. Basha mori gjithashtu premtimin për vazhdimin e mbështetjes direkte politike të PPE-së dhe partive simotra për Partisë Demokratike, përfshi mbështetjen me këshillim dhe asistencë në lidhje me strategjinë dhe alternativën opozitare”, thuhet në njoftimin për shtyp të PD.


Like it? Share with your friends!