Sa para ka kryetari i bashkisë tënde? Lexo kush fle mbi miliona në Shqipëri.


Pasuritë e tij të paluajtshme kanë një vlerë mbi 5.5 milionë euro. Kryetari socialist i Bashkisë së Pukës, Gjon Gjonaj, rezulton një ndër kryebashkiakët më të pasur në Shqipëri. Pasuria e tij nuk ka lidhje me funksionin publik, por buron nga veprimtari të mëparshme në fushën e biznesit. Në deklaratën fillestare të pasurisë, duke iu referuar të dhënave të përditësuara nga Open Data, kryetari i Bashkisë së Pukës, Gjon Gjonaj, deklaron se është pronar i gjysmës së Hotel-Turizmit të Pukës me vlerë 1 650 000 euro si dhe pronar me 50 % i një magazine frigorifer, me sipërfaqe 10 mijë m2, në Kurbin të Laçit, me vlerë 1 450 000 euro.

Gjon Gjonaj është gjithashtu pronar me 34 % i një impiant për nxjerrje mermeri në fshati Kolosjan të Kukësit, me vlerë 1 800 000 euro. Kreu i Bashkisë së Pukës është gjithashtu pronar i dy apartamenteve në Tiranë, me sipërfaqe 150 m2, më vlerë 90 mijë euro si dhe i një shtëpie banimi me sipërfaqe 148 m2, me vlerë 88 mijë euro.

Ai ka në pronësi gjithashtu dy apartamente me sipërfaqe 158 m2, me vlerë 86 mijë euro, garazh me sipërfaqe 45 m2, me vlerë 11 250 euro, shtëpi me sipërfaqe 146 m2, në fshatin Luf të Pukës, më vlerë 3 000 000 lekë, shtëpie dykatëshe me sipërfaqe 197.5 m2, toke arë me sipërfaqe 3096 m2, plus lokal me sipërfaqe 112 m2, plus magazinë dhe servis me sipërfaqe 90 m2, në Xhafzotaj, Durrës, me vlerë 300 mijë euro.

Kreu i Bashkisë së Pukës është gjithashtu pronar i një tokë bujqësore me sipërfaqe 3000 m2, në fshatin Luf të Pukës, me vlerë 1 500 000 lekë, pronar i një shtëpie banimi me sipërfaqe 100 m2, në fshatin Luf të Pukë, me vlerë 1 000 000 lekë, pronar i një toke arë me sipërfaqe 16 044 m2 në Barbullojë të Lezhë, më vlerë 64 176 000 lekë si dhe i një toke arë me sipërfaqe 6500 m2, në fshatin Luf të Pukës, me vlerë 1 200 000 lekë.

Eduart Kapri  
Kryetari i Bashkisë së Pogradecit, Eduart Kapri, përfaqësues i Partisë Demokratike, ka në pronësi 37 bodrume në Shëngjin të Lezhës. 37 bodrumet kanë një sipërfaqe 555 metra katrorë. Po në Shëngjin të Lezhës, Eduart Kapri ka në pronësi tre njësi ndërtimore me sipërfaqe 1909.42 m2. Gjithashtu, kryetari i Bashkisë së Pogradecit ka në pronësi në Shëngjin edhe 45 apartamente, me sipërfaqe totale 3054.96 m2. Kapri ka në pronësi edhe një apartament me sipërfaqe 168.53 m2, në Pogradec, me vlerë 7 881 895 lekë.

Kryebashkiaku i Klosit Basir Çupa
Përfaqësuesi i Partisë Demokratike në krye të Bashkisë së Klosit, Basir Çupa, në deklaratën fillestare të pasurisë deklaron 21 pasuri të paluajtshme, ku përfshihen prona, magazina dhe apartamente. Basir Çupa deklaron apartament me sipërfaqe 90.8 m2 në Klos, vlera 3 178 000 lekë, apartament 58 m2, 4 292 000 lekë, banese private në Tiranë, truall 283.5 m2 dhe ndërtesë 117.8 m2, vlera 2 500 000 lekë, magazine në Mat, trualli dhe ndërtesë 87.5 m2, magazine në Mat, 338 m2, truall me sipërfaqe 580 m2, ndërtesë 79.9 m2 dhe magazinë etj. Kryebashkiaku i Klosit deklaron gjithashtu prona në fshatin Fshat të Klosit me sipërfaqe 720 m2, 2348 m2, 450 m2, 1530 m2, 1150 m2, 1200 m2, 450 m2, 3450 m2, 1850 m2, 3375 m2, 1540 dhe 2200 m2. Ndërkaq, kryetari i Bashkisë Himarë, Jorgo Goro, duke iu referuar deklaratës fillestare të pasurisë, rezulton me gjashtë pasuri të paluajtshme.

Pasuria e disa drejtuesve të njësive vendore

Gjon Gjonaj, kryetari i Bashkisë së Kukësit, pasuria 2016
Paga si kryetar i Bashkisë Pukë, 745 680 lekë.
Anëtar i Këshillit të Qarkut Shkodër, 35 700 lekë.

Pasuria fillestare
Pronar i një shtëpie banimi me sipërfaqe 146 m2 në fshatin Luf njësia Qerret Pukë, vlera 3 000 000 lekë.
Pronar i një tokë bujqësore me sipërfaqe 3000 m2, në fshatin Luf njësia Qerret Pukë , vlera 1 500 000 lekë.
Pronar i një shtëpie banimi me sipërfaqe 100 m2, në fshatin Luf njësia Qerret Pukë, vlera 1 000 000 lekë.
Pronar i një tokë arë me sipërfaqe 6500 m2, në fshatin Luf njësia Qerret Pukë , vlera 1 200 000 lekë.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 16 044 m2 në Barbullojë, Lezhë, vlera 64 176 000 lekë.
Pronar i një shtëpie dykatëshe me sipërfaqe 197.5 m2, toke arë me sipërfaqe 3096 m2, plus lokal me sipërfaqe 112 m2, plus magazine+servis me sipërfaqe 90 m2, në Xhafzotaj, Durrës, vlera e pronës 300 000 euro.
Pronar i një shtëpie banimi me sipërfaqe 148 m2, vlera 88 800 euro.
Pronar i 2 apartamenteve me sipërfaqe 158 m2, vlera 86 900 euro.
Pronar i një garazhi me sipërfaqe 45 m2, vlera 11 250 euro.
Pronar i 2 apartamenteve me sipërfaqe 150 m2 në Tiranë, vlera 90 000 euro.
Pronar me 50 % i një magazine frigorifer me sipërfaqe 10 000 m2, vendndodhja Laç Kurbin vlera 1 450 000 euro.
Pronar me 34 % i një impiant karriere për nxjerrje mermeri fshati Kolosjan Kukës, vlera 1 800 000 euro.
Pronar me 50 % i Hotel-Turizmi, Pukë, vlera 1 650 000 euro.
Gjendja cash, 1 400 000 lekë.

Eduart Kapri, kryetar i Bashkisë së Pogradecit, pasuria 2016
Paga si kryetar i Bashkisë Pogradec, 1 098 003 lekë.
Të ardhura si Anëtar i Këshillit të Qarkut Korçë, 20 350 lekë
Bashkëshortja, Jerina Kapri, të ardhura nga paga pranë Tirana Bank, 856 934 lekë.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 22 774 lekë, pakësuar me 1 650 lekë.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 0 lekë, pakësuar me 3 302 lekë.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 20 170 lekë, pakësuar me 10 353 lekë.
Gjendje kartë krediti më 31 dhjetor, -2 570 euro, pakësuar me 2 551 euro.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 0 lekë, pakësuar me 16 684 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Jerina Kapri, gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, -177 883 lekë, pakësuar me 179 670 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Jerina Kapri, gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 63 lekë, pakësuar me 633 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Jerina Kapri, gjendje kartë krediti më 31 dhjetor, -119 399 lekë, pakësuar me 119 399 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Jerina Kapri, gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 0 lekë, pakësuar me 759 lekë.
Bashkëshortja, shlyer në vitin 2016 -75 319 lekë për kredi konsumatore marrë më 17.06.2016 me principal 700 000 lekë, afat shlyerje 5 vjet dhe këst mujor 12 553 lekë. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 634 669 lekë.
Bashkëshortja, shlyer total detyrimi i mbetur prej -46 380 lekë për kredi konsumatore marrë më 19.06.2013 me principal 208 000 lekë, afat shyerje 3 vjet dhe këst mujor 7 730 lekë.

Pasuria fillestare
Pronar i një apartamenti me sipërfaqe 168.53 m2 në Pogradec, vlera 7 881 895 lekë.
Pronar i 37 bodrumeve me sipërfaqe 555 m2 në Shëngjin, Lezhë.
Pronar i 3 njësive me sipërfaqe 1909.42 m2 në Shëngjin, Lezhë.
Pronar i 45 apartamenteve me sipërfaqe totale 3054.96 m2 në Shëngjin, Lezhë.
Likuiditete (Depozita, Cash, Llogari rrjedhëse, Debi-Kredi, Karta krediti/debiti)
Llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 24 803 lekë.
Llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 324 095 lekë.
Gjendja cash, 1 400 000 lekë.

Basir Çupa, kryetari i Bashkisë Klos, pasuria 2016
paga si kryetar i Bashkisë Klos, 845 760 lekë.
Të ardhura si Anëtar i Këshillit të Qarkut, 81 396 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Rajmonda Çupa, të ardhura nga paga, 965 807 lekë.
Djali Geraldo, të ardhura nga ushtrim aktiviteti privat, 934 900 lekë.
Nxjerrë veturë tip Benz jashtë përdorimi më 18.01.2016.
Bashkëshortët, gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 826 731 lekë, shtuar me 26 731 lekë.
Bashkëshortët, gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 911 001 lekë, shtuar me 27 232 lekë.
Gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 31 574 lekë, pakësuar me 80 446 lekë.
Gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 96 604 lekë, pakësuar me 20 113 lekë.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 10 524 lekë.
Gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 46 620 lekë.
Bashkëshortja, gjendje llogari bankare më 31 dhjetor, 734 219 lekë, shtuar me 387 965 lekë.
Bashkëshortja, gjendje depozitë bankare më 31 dhjetor, 545 958 lekë, shtuar me 9 585 lekë.
Blerë më 25.05.2016 veturë tip Benz, vit prodhimi 2001, -200 000 lekë.
Shlyer në vitin 2016 -192 000 lekë për kredi bankare marrë më 07.05.2012 për rikonstruksion apartament banimi me principal 2 000 000 lekë, afat shlyerje 15 vjet dhe këst mujor 16 909 lekë. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 1 466 765 lekë.

Pasuria fillestare
Pronar me 50 % i një apartament me sipërfaqe 90.8 m2 në Klos, vlera 3 178 000 lekë.
Pronar me 50 % i një apartament me sipërfaqe 58 m2, vlera 4 292 000 lekë.
Pronar i një banese private në Tiranë, truall 283.5 m2 dhe ndërtesë 117.8 m2, vlera 2 500 000 lekë.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 720 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, vlera 110 000 lekë, blerë në 2013.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 2348 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, vlera 359 000 lekë, blerë në 2013.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 450 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, vlera 68 850 lekë, blerë në 2013.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 1530 m2, në fshatin Fshat Klos, Mat, vlera 237 000 lekë, blerë në 2013.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 1150 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 1200 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 450 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 3450 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 1850 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 3375 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 1540 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një toke arë me sipërfaqe 2200 m2 në fshatin Fshat Klos, Mat, përfituar sipas ligjit nr. 7501.
Pronar i një magazine në Mat, privatizuar në vitin 1993.
Pronar i një trualli+ndërtesë 87.5 m2, privatizuar në vitin 1993.
Pronar i një magazine në Mat, sipërfaqe 338 m2, privatizuar në vitin 1993.
Pronar i një trualli me sipërfaqe 580 më, ndërtese me sipërfaqe 79.9 m2 dhe magazinë, privatizuar nga Ministria e Ekonomisë.
Bashkëshortja, pronare me 50 % e një apartament me sipërfaqe 90.8 m2 në Klos, vlera 3 178 000 lekë.
Bashkëshortja, pronare me 50 % e një apartament me sipërfaqe 58 m2 në Klos, vlera 4 292 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 3375 m2 tokë, 200 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 450 m2 tokë, 20 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 1150 m2 tokë, 50 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 1260 m2 tokë, 50 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 3450 m2 tokë, 250 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 2700 m2 tokë, 100 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 1850 m2 tokë, 80 000 lekë.
Të ardhura nga shitja e 1200 m2 tokë, 50 000 lekë.

Luiza Mandi, kryetare e Bashkisë Libohovë, pasuria 2016
Paga si kryetar i Bashkisë Libohovë, 738 952 lekë, dieta 148 400 lekë.
Vajza, Elektra, të ardhura nga paga si mjeke në Qendrën Shëndetësore Libohovë, 373 793 lekë.

Pasuria fillestare
Pronare me 50 % e një apartament me sipërfaqe 71.6 m2 në Libohovë, vlera 18 520 lekë.
Pronare me 50 % e një kati shtesë me sipërfaqe 40 m2.
Pronare me 50 % e një trualli me sip. 300 m2 dhe një vile 3-katëshe mbi këtë truall, në Shkozë, Tiranë, vlera 3 000 000 lekë.
Bashkëshorti, pronar i një apartamenti me sipërfaqe 88.16 m2 në Tiranë, vlera 2 821 120 lekë.
Bashkëshorti, pronar me 25 % i një trualli me sipërfaqe 1257 m2 në Peshkëpi e Poshtme, Gjirokastër.
Bashkëshorti, pronar me 25 % i një trualli me sipërfaqe 1050 m2 në Peshkëpi e Poshtme, Gjirokastër.
Depozitë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 909 952 lekë.
Depozitë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 200 007 lekë.
Gjendja cash, 1 200 000 lekë.
Bashkëshorti, depozitë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 3 000 euro.

Automjete 
Bashkëshorti, pronar i një makine “Golf 2”, vlera 150 000 lekë.
Bashkëshorti, pronar me 50 % i një makine “Golf 5”, vlera 500 000 lekë.
Djali, pronar me 50 % i një makine “Golf 5”, vlera 500 000 lekë.

Jorgo Goro, kryetar i Bashkisë Himarë, pasuria për 2016
Paga si kryetar i Bashkisë Himarë, 892 920 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare, 7 euro.
Bashkëjetuesja Znj. Irena Mato, të ardhura nga paga, 400 000 lekë.
Të ardhura nga shitje veture, 1 000 000 lekë.
Gjendje llogari bankare, shtuar me 400 000 lekë.
Gjendje llogari page më 31 dhjetor, 119 942 lekë.
Gjendje llogari bankare, pakësuar me 2 050 euro.
Transferuar 50% e llogarisë bankare prej 6 928 dollar tek llogari bankare e bashkëjetueses Znj. Irena Mato.
Bashkëjetuesja Znj. Irena Mato, gjendje llogari bankare, 6 928 dollar.
Bashkëjetuesja Znj. Irena Mato, gjendje llogari pagës, 180 000 lekë.

Pasuria fillestare
Bashkëpronar me 50% i një shtëpie banimi me sipërfaqe 120 m2 dhe truall me sipërfaqe 760 m2, e trashëguar.
Bashkëpronar me 33% i një toke ullishte me sip. 1 150 m2 dhe i një toke are me sipërfaqe 7 550 m2, në Gorrenje, përfituar me ligjin nr. 7 501.
Bashkëshortja zonja Irena Mato pronare me 100% e një dyqani me sipërfaqe 134.6 m2, blerë në vitin 2008, në vlerën 108 000 euro.
Bashkëshortja zonja Irena Mato pronare me 100% e një dyqani me sipërfaqe 73.22 m2, blerë në vitin 2008, në vlerën 58 256 euro.
Bashkëshortja zonja Irena Mato pronare me 100% e një apartamenti me sipërfaqe 55.8 m2, blerë në vitin 2008, në vlerën 30 000 euro.
Bashkëshortja zonja Irena Mato pronare me 100% e një apartamenti me sipërfaqe 101.95 m2, blerë në vitin 2008, në vlerën 56 652 euro.

Tonin Marinaj, kryetar i Bashkisë Malësi e Madhe, pasuria për vitin 2016
Paga si kryetar i Bashkisë Malësi e Madhe, 1 126 620 lekë.
Të ardhura si Anëtar i Këshillit të Qarkut Shkodër, 9 350 lekë.
Bashkëshortja, Lindita Marinaj, të ardhura nga kultivimi i sherebelës, 200 000 lekë.
Bashkëshortja, Lindita Marinaj, të ardhura nga paga pranë Broker sh.a, 292 600 lekë.
Dhuruar 100% e kuotave te subjektit Marinaj-M shpk në Koplik, Malësi e Madhe, vlera 25 820 602 lekë.

Pasuria fillestare
Pronar me 50 % i një trualli me sipërfaqe 250 m2, i 6 apartamenteve me sipërfaqe 194 m2, 152 ,2, 171 m2, 171 m2, 171 m2, 138.3 m2 dhe i një verande 32.7 m2, vlera 118 040 000 lekë.
Pronar me 50 % i një apartament me sipërfaqe 89.8 m2 në Tiranë, vlera 19 370 000 lekë.
Pronar me 50 % i një trualli me sipërfaqe 47.1 m2 + ndërtese 3-katëshe, vlera 16 980 000 lekë.
Pronar i një trualli me sipërfaqe 300 m2.
Bashkëshortja, pronare e subjektit Marinaj-M shpk në Koplik, Malësi e Madhe, vlera 25 820 602 lekë.
Llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 114 298 lekë.
Gjendja cash, 1 400 000 lekë, pjesa takuese 20 %.
Bashkëshortja, llogari bankare në një bankë të nivelit të dytë, 237 380 lekë.
Bashkëshortja, llogari bankare 24.46 euro.
Bashkëshortja, llogari bankare 277 720 lekë.
Pronar me 50 % i një autoveture “Renault”, vlera 1 309 000 lekë.

Rajmonda Balilaj, kryetare e Bashkisë Patos, pasuria viti 2016
Paga si kryetar e Bashkisë Patos, 850 512 lekë.
Të ardhura nga interesa bankare 0.42 dollar, për depozitë në vlerën 503 dollarë.
Të ardhura nga interesa bankare 10.67 dollar, për depozitë në vlerën 1 792 dollarë.
Të ardhura nga toka bujqësore, prodhimtaria “Lajthi”, 750 000 lekë.
Bashkëshorti, Mersin Balilaj, të ardhura nga paga si punonjës i kompanisë Albpetrol sha, 803 580 lekë.
Bashkëshorti, të ardhura nga aktiviteti privat, 211 529 lekë.
Vajza, Fioralba, të ardhura nga paga si Specialiste në Bashkinë Fier, 232 570 lekë.
Vajza, Fioralba, të ardhura nga interesa llogari kursimi 94 lekë.

Pasuria fillestare
Pronar me 100% i një shtëpie banimi dhe truall me sip. 490 m2 në Patos, blerë nga privatizimi banesave më 31.08.1994, në vlerën 112 928 lekë.
Pronar me 100% i një ambient biznesi me sip. 20 m2, blerë më 27.06.1995, në vlerën 200 000 lekë.
Pronar me 100% i një toke bujqësore me sip. 16 000 m2, përfituar me ligjin nr. 7501.
Likuiditete (Depozita, Cash, Llogari rrjedhëse, Debi-Kredi, Karta krediti/debiti) Depozitë bankare në vlerën 1 390 dollar, hapur më 03.10.2006 në bankë të nivelit të dytë.
Pronar me 100% i një veture tip Opel, blerë më 14.05.2004, në vlerën 4 600 euro.


Like it? Share with your friends!