Shenjat që tregojnë nëse jeni gati për të hapur biznesin tuaj

Drejtimi i një kompanie në një industri të caktuar mund të jetë një rrugëtim interesant dhe shumë frytdhënës. Mirëpo, nëse jeni duke e menduar krijimin e biznesit tuaj, duhet të kuptoni që sado që mund të duket diçka e mirë, është po aq sfiduese si dhe kërkon shumë punë dhe përgjegjësi. Ka prej atyre njerëzve që ndihen gati shumë herët për ta hapur biznesin e tyre, por edhe të tjerë që frika i lë prapa para se ta bëjnë hapin e rëndësishëm. Disa shenja që mund të tregojnë nëse jeni gati ose jo për të hapur biznesin tuaj.

 

Keni një ide dhe besoni në të

 

 

Pasioni dhe ambiciet për të realizuar diçka është gjithmonë pikënisja. Përpos pasionit, duhet të keni edhe një ide të cilën dëshironi ta jetësoni. Pra nuk duhet ta mendoni hapjen e biznesit vetëm të jeni të zhgënjyer me punën e tanishme sepse kjo mund të jetë një shenjë që nuk jeni gati për ndërmarrjen e këtij hapi të rëndësishëm.

 

Ju duhet ta keni një ide dhe të besoni plotësisht në të ngase gjatë rrugës mund edhe të ndodhë që t’ju mbyllen disa dyer, por duke besuar në shërbimin që dëshironi ta sillni në treg, te tjera dyer do të hapen.

 

Keni dëshirë të bëni edhe punë të tjera

 

Si themelues i një biznesi nuk duhet të fokusoheni vetëm në gjërat që dëshironi ju t’i bëni. Si themelues biznesi përpos që duhet të bëni edhe punë të tjera që biznesi të jetë i suksesshëm, duhet edhe të jeni të gatshëm të mbani përgjegjësi për shumë gjëra.

 

E keni një plan

 

 

Përpilimi i një plani për biznesin tuaj është i domosdoshëm. Sigurohuni që pas çdo dite pune të përditshme, të ktheheni tek plani për themelimin e biznesit.

 

 

Keni një rreth që mund ta përfshini

 

Nëse keni një rreth të ngushtë të njerëzve ekspertë / profesionistë në disa lëmi, atëherë edhe kjo është një shenjë se mund të nisni biznesin që dëshironi. Nëse nuk dëshironi të bëni gjithçka vetë apo edhe nuk keni njohuri se si t’i realizoni disa gjëra, duhet të keni njerëz për t’i thirrur. Kjo nënkupton edhe njerëzit që mund t’ju ndihmojnë me investimin në pajisje, aplikacione, programe, etj.

 

Jeni gati për të mësuar dhe avancuar

 

 

Eksperienca gjatë krijimit të biznesit mund t’ju mësojë shumë më shumë se sa çdo përvojë tjetër, qoftë për tregun e punës, qoftë për veten tuaj. Jeni të gatshëm t’i mësoni këto mësime, kjo ju ndihmon t’i tejkaloni sfidat që mund të paraqiten gjatë rrugës në themelimin dhe stabilitetin e biznesit tuaj.

 

Jeni të gatshëm të përballeni me frikën e dështimit dhe suksesit

 

Frika nga dështimi mund t’ju lë gjithmonë mbrapa. Të gjithë njerëzit kanë frikë ndonjëherë por ju nuk jeni të gatshëm të filloni një biznes nëse ndjeni që nuk jeni të gatshëm të përballeni edhe me dështimet që mund të ndodhin.

 

Duket e çuditshme por njerëzit kanë frikë edhe nga suksesi ndonjëherë, sepse me suksesin vijnë edhe më shumë përgjegjësi dhe shumë punë. E këto dy të fundit janë thelbësore për krijimin dhe zhvillimin e një biznesi.

 

 

Jeni mirë në menaxhimin e kohës

 

Aftësia e menaxhimit të kohës është ndër aftësitë kryesore në çdo punë, e aq më shumë nëse jeni duke dashur të krijoni një biznes. Nëse e menaxhoni mirë kohën dhe keni disiplinë në punë, është po ashtu një shenjë se jeni gati për të hapur një biznes dhe të mos prisni për motivim nga të tjerët.

 

Keni disa mjete (para) në dispozicion

 

Shumë biznese krijohen me shumë pak kapital. Mirëpo, nëse arrini të gjeni ndonjë formë tjetër për t’i siguruar paratë që ju nevojiten në fillim dhe gjatë rritjes se biznesit, suksesi mund të jetë më lehtë i garantuar.

Author: admin